Zoet

Witte chocolade yoghurtcrème

Deze witte chocolade yoghurtcrème is heerlijk om te gebruiken in taarten en desserts. Het recept is ontzettend makkelijk en je hebt slechts 2 ingrediënten nodig, door de yoghurt is de crème fris zoet, perfect als tegenhanger in een zoet baksel.

ZOET | RECEPT VOOR 250 GRAM CRÈME

Bij deze yoghurtcrème kun je het beste kiezen voor een stevige yoghurt, dan krijg je ook een mooie stevige crème. Zo heb ik skyr gebruikt, maar ook Griekse of Turkse yoghurt zijn hiervoor geschikt.

INGREDIËNTEN

100 gram witte chocolade
150 gram stevige yoghurt of skyr

BEREIDING
  1. Zet een steelpan met een laagje water op middelhoog vuur.
  2. Breek de witte chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
  3. Zet de kom op de steelpan met water en laat de chocolade smelten, dit noem je au-bain-marie.
  4. Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en draai je het vuur uit. Laat de chocolade even afkoelen.
  5. Voeg al roerende met een garde de yoghurt in delen toe aan de chocolade. Klop tot de yoghurt volledig is opgenomen door de chocolade en voeg de volgende lepel yoghurt toe, herhaal dit tot je de yoghurt volledig hebt toegevoegd.

Smeer de yoghurtcrème tussen een taart, gebruik hem als vulling in een aardbeienslof of doe hem tussen een macaron. Je kunt er alle kanten mee op! De crème kun je tot een week afgesloten bewaren in de koelkast.

Leave a Reply